توجه
بیماران گرامی با توجه به نوع بیمه خود میتوانند از تسهیلات آن جهت هزینه بیمارستان استفاده نمایند اما در هر حالت و در صورت داشتن هر نوع بیمه، میبایست هزینه وسایل جراحی را پرداخت نمایند که بعد از انجام عمل میتوانند فاکتور وسایل را از شرکت تامینکننده آن وسایل جهت ارائه به بیمه تکمیلی خود دریافت نمایند.
این اطلاعات تنها جهت راهنمایی و سهولت کار عزیزان بوده و تقبل هزینه یا میزان پارپرداخت هزینه عمل کاملا به بیمار و بیمه پایه و یا تکمیلی او مربوط بوده و سامانه نجات از چاقی و جراح هیچ مسئولیت یا تضمینی در قبال پرداخت یا عدم پرداخت هزینهها را قبول نکرده و کاملا خارج از حیطه فعالیت های ما میباشد.
بصورت متوسط هزینه تمام شده اعمال چاقی در حال حاضر برای یک بیمار عادی حدوداً بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان محاسبه خواهد شد.
هزینه بیمارستان ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان
هزینه وسایل عمل ۷۵ تا ۸۰ میلیون تومان
بطور کلی هزینه عملهای چاقی تشکیل شده است: هزینه بیمارستان و هزینه وسایل جراحی.منظور از هزینه بیمارستان ،هزینههایی مانند: دستمزد جراح، بیهوشی، اتاق عمل و… بوده که پیرو آخرین تعرفههای وزارت بهداشت در حال حاضر این مبلغ حدود ۳۵ الی ۴۰ میلیون تومان می باشد. شایان ذکر است هزینه بیمارستان در برخی شرایط مانند وجود بیمههای خاص متفاوت خواهد بود. برای مثال هزینه بیمارستان برای بیماران دارای بیمههای پایه مانند تامین اجتماعی حدوداَ ۱۰٪ و نیز برای بیماران دارای بیمههای کارمندی نیروهای مسلح یا ارتش نیز با حدود ۷۰٪ کاهش خواهد داشت. اما بطور کلی هزینه بیمارستان برای بیماران فاقد هر نوع بیمه بصورت آزاد محاسبه شده و هیچ درصدی از آن کسر نخواهد شد. این نکته را هم باید مدنظر قرار داد که افزایش مدت زمان بستری یا نیاز بیشتر به خدمات ویژهای نظیر بستری در CCU یا ICU ممکن است هزینه بیمارستان را افزایش دهد. شایان ذکر است عزیزان دارای بیمه های جانبازی نیروهای مسلح مشمول پوشش کامل بیمه بوده و هزینه بیمارستان برای این عزیزان بطور کامل توسط بیمه های مربوطه پرداخت خواهد شد.
بخش دوم هزینه عملهای چاقی، هزینه وسایل جراحی میباشد.با توجه به استفاده دکتر مسعود عرفانیان تنها از آخرین و مرغوبترین وسایل جراحی خارجی، همچنین ارائه این وسایل توسط شرکتهای خصوصی تامین کننده تجهیزات پزشکی، هزینه وسایل جراحی علاوه بر وجود شرایط خاص بیمار (مثلا وزن بسیار بسیار بالا و لزوم به استفاده بیشتر از وسایل جراحی بیش از حد نرمال و از پیش مشخص شده) پیرو نوسانات ارزی همچنین شرایط دشوار ورود اقلام خارجی به کشور بواسطه تحریم نیز تغییر و نوساناتی خواهد داشت. اما تلاش ما بر این است که بطور کامل شما عزیزان را از شیوه محاسبه هزینه عملهای چاقی آگاه نموده تا به آسانی و با یک بررسی معمولی از هزینه عمل و چگونگی محاسبه آن آگاهی یابید.قطعاَ پس از خواندن این بخش به این مهم پی خواهید برد که به هزینه عملهای جراحی نباید مانند هزینه مشخص و ثابت یک کالا نگریست و هیچگاه نمیتوان در یک کلام به سوالاتی همانند: (هزینه بای پس یا اسلیو معده چقدر است؟) پاسخ داد. زیرا انجام یک عمل کاملاَ تخصصی جراحی را نمیتوان با انجام یک خرید اینترنتی مقایسه کرد.در انتها باید بگوییم تمامی این موارد صرفاَ در راستای اطلاع رسانی و آگاهی عزیزان از حدود قیمت و طریقه محاسبه هزینه عملهای جراحی چاقی بوده و قطعاَ محاسبه دقیق هزینه عمل بواسطه ویزیت تخصصی بیمار و پس از بررسی آزمایشات و تعیین قطعی نوع عمل و محاسبه میزان وسایل جراحی مورد نیاز توسط جناب دکتر صورت میگیرد. در حال حاضر متوسط هزینه وسایل جراحی دکتر عرفانیان ۷۵ الی ۸۰ میلیون تومان بوده که در صورت بروز شرایط خاص بیمار (توضیح در بالا) ممکن است هزینه وسایل جراحی، تا حدی افزایش نیز داشته باشد. منظور از بیمار عادی بیماری است که فاقد هرگونه بیمه و شرایط خاص بوده هزینه بیمارستان وی آزاد وسایل جراحی او بصورت نرمال محاسبه شده است.هزینه بیمارستان ممکن است پیرو شرایط خاص بیمه تغییر کند اما در هر حالت و با وجود هر نوع بیمه میبایست هزینه وسایل عمل پرداخت شود.
همانگونه که مشخص شد هزینه عمل تشکیل شده است از هزینه بیمارستان بعلاوه هزینه وسایل جراحی. بیمار چه واجد شرایط بیمه چه غیر واجد شرایط، همچنین در هر صورت داشتن هر نوع بیمه و در هر حالت میبایست هزینه وسایل جراحی را پرداخت نمایند و تسهیلات بیمه برای وی فقط شامل هزینه بیمارستان خواهد بود. پس از انجام عمل بیمار قادر است فاکتور وسایل عمل را جهت ارائه به بیمه تکمیلی خود دریافت نماید. طریقه و میزان بازپرداخت هزینه وسایل پیرو شرایط بیمه تکمیلی بیمار بوده و در این خصوص حتما میبایست به کارشناسان بیمه خود مراجعه نماید. و در صورت داشتن بیمه تکمیلی ولی با توجه به نوع بیمه آنان میتوانند از تسهیلات بیمه جهت پرداخت هزینه بیمارستان استفاده نمایند.
هزینههای بیمارستان با توجه به نوع بیمه افراد متغیر میباشد.ارائه تسهیلات بیمه برای عملهای چاقی تنها شامل بیماران دارای شاخص توده بدنی ۴۰ و بالاتر میباشد. بیماران واجد شرایط درصورت داشتن بیمههای پایه (تامین اجتماعی،خدمات درمانی) و نیز بیمههای تکمیلی مانند: دانا، سینا،آتیهسازان و … بیماران بسته به شرایطشان میتوانند از این بیمهها استفاده نمایند.شایان ذکرست بیمارانی که دارای بیمه از ارگانهای خاص (مانند بیمه نفت) میباشند درصورتیکه در مراکز درمانی این ارگانها عملهای چاقی توسط متخصصین مربوطه انجام میشود بیمه آنان تنها مختص استفاده در مراکز درمانی آن ارگان است و چنانچه بیمار تمایل به انجام عمل در مراکز دیگر و جدا از مرکز آن ارگان را داشته باشد در این خصوص حتما میباست به کارشناسان بیمه خود مراجعه نموده و نامههای مربوطه را جهت انجام عمل در دیگر مراکز دریافت نمایند.در غیراینصورت بیمار باید عمل را بصورت آزاد انجام دهد.
در صورتیکه بیمار دارای هیچگونه بیمهای نباشد هزینه عمل بصورت آزاد بوده و نیاز به پرداخت کامل هزینه عمل میباشد.
بیمارانی که تنها دارای بیمههای پایه مانند تامین اجتماعی، ارتش و خدمات درمانی میباشند، از آنجایی که این بیمه های پایه تنها هزینه های درمان را پوشش میدهند, درصد کاهش یافته تنها بر روی هزینه بیمارستان بوده و نیاز به پرداخت کامل باقی هزینه و وسایل جراحی میباشد.پس از انجام عمل و بعد از پرداخت هزینه توسط بیمار، بیمار با بردن مدارک و فاکتورهای دریافتی از بیمارستان و یا شرکت تامین کننده وسایل تخصصی و تحویل آنها به بیمه با توجه به تعرفه های خود بخشی از آن هزینه ها به وی بازپرداخت خواهد شد. شایان ذکر است این در صورتی است که بیمار قبل از عمل حتما معرفینامه بیمه را از مطب دریافت نموده و پس از مراجعه به مرکز اسناد پزشکی بیمه توسط پزشک معتمد بیمه پایه مربوطه معاینه شده و تاییدیه مربوطه را دریافت کرده باشد.مرکز اسناد پزشکی اهواز واقع در کیانپارس فلکه دوم بین خیابان پهلوان و مرداد شرقی میباشد.
بسیاری از عزیزان دارای بیمه های تکمیلی با نامها وعناوین مختلف می باشند لذا این بیمه ها در عملکرد و سطح پوشش بسیار مختلف عمل کرده و متاسفانه دستورالعمل آنها مرتبا تغییر میکند بهمین دلیل بهترین راه آگاهی از عملکرد آنها پرسیدن از بیمارستان و مسئول بیمه مربوطه می باشد اما طبق اطلاعاتی که از بیماران عزیز بدست آورده ایم در حال حاضر بیمه های تکمیلی تنها بیمارانی را که BMI بالای ۴۰ و در برخی موارد بالای ۴۲ دارند می پذیرند و زمان گرفتن تایدیه حضور خود بیمار الزامی است زیرا پزشک معتمد بیمه خود بیمار را وزن کرده و قد را محاسبه نموده و بر اساس آن BMI بیمار را تعیین کرده و تایید می نماید.با توجه به سقف بیمه تکمیلی بیمار این مبلغ از هزینه بیمارستان کسر خواهد شد و تنها نیاز به پرداخت هزینه وسایل جراحی میباشد که پس از انجام عمل بیمار قادر به دریافت فاکتور وسایل جراحی از شرکت تامین کننده وسایل جراحی جهت ارائه به بیمه تکمیلی خود خواهد بود.برای مثال چنانچه هزینه یک عمل ۶۲ میلیون تومان باشد (۲۰ میلیون هزینه بیمارستان،۴۲ میلیون هزینه وسایل) و سقف بیمه تکمیلی وی ۲۰ میلیون باشد، بیمار دیگر نیاز به پرداخت ۲۰ میلیون هزینه بیمارستان را نداشته و فقط نیاز به پرداخت ۴۲ میلیون هزینه وسایل جراحی میباشد که پس از عمل فاکتورهای وسایل جهت ارائه به بیمه قابل دریافت است (*توجه در خصوص بازپرداخت هزینه وسایل، درصد مبلغ باز پرداخت، مدت زمان بازپرداخت و …سامانه نجات از چاقی هیچگونه اطلاعی نداشته و نیاز است بیمار به کارشناس بیمه مربوطه مراجعه نماید)
همانگونه که اعلام شد هزینه های عملهای چاقی به دو دسته تقسیم میگردد:
۱-هزینه بیمارستان
۲-هزینه وسایل جراحی
در خصوص قسمت اول یعنی هزینه بیمارستان باید بیمارستان مهر با بیمه بیمار قرارداد داشته باشد و در این زمینه میبایست از کارشناس مربوطه بیمارستان اطلاعات تکمیلی دریافت گردد.
قسمت دوم نیز هزینه وسایل جراحی بوده که در زمینه ارائه فاکتورهای وسایل پس از انجام عمل و بازپرداخت هزینه باید بیمار از کارشناس بیمه تکمیلی خود اطلاعات کامل را دریافت نماید.
پس برخلاف تصور بیماران گرامی استفاده از تسهیلات بیمه برای اعمال جراحی چاقی آنان منوط به داشتن یا عدم داشتن قرارداد جناب دکتر عرفانیان با بیمه مشخصی نبوده و جهت دریافت کلیه اطلاعات در این خصوص نیاز به مراجعه به کارشناسان مربوطه میباشد. کلیه اطلاعات ارائه شده توسط سامانه نجات از چاقی صرفاَ جهت اطلاع رسانی و همکاری با بیماران گرامی میباشد.در ویدیوی زیر توضیحات کامل جناب دکتر عرفانیان در خصوص پوشش بیمه در اعمال جراحی چاقی قابل مشاهده میباشد.